Nieuwsbrief februari -maart

School in werking

Kleuters Bellestraat

Juf Annelies: Observatieweek – Gaatjes en buizen – Lente – Kip en kuiken – De paashaas komt er aan.

Juf Martine: Kleuter in beeld/ Observatie – Eerste hulp – Ik hou van boeken – Genieten van het lentezonnetje – Tok, tok, wat zie ik in het kippenhok – Piep, het is Pasen.

Juf Kelly: Observatieweek – Snuffelboeken – De postbode – Cookies paaseitjes.

Juf Anja: Stenen – Bizarre bouwwerken – Boeken – Robotten – De tuin – Pasen.

Kleuters Langestraat

Juf Heidi: Dag lieve vriendjes – Kleuren – Dozen  – Ballen en ballonnen – Kip en kuikens – Bijna Pasen.

Juf Erika: Allemaal vormen – Overal borstels – Boeken lezen is leuk – Pasen.

Juf Katrien: Stippen en kleuren – Handen – Max en de toverstenen – Kippen en eieren – Pasen – Lente – Bloemen en vlinders.

Juf Elke: Stenen – Bizarre bouwwerken – Boeken – Robotten – De tuin – Pasen.

Lagere school

Klas 1: Veilig op straat – In nood.

Klas 2: Gezondheid – Boekenmaand – Lente in het land.

Klas 3: Mijn broodje is gebakken – Winterwonderland.

Klas 4:(H) eerlijk eten.

Klas 5: Wie is de baas?

Klas 6: Verkeersborden – Dode hoek – Een stap in de ruimte.

Wist je al dat …

* de ruwbouw van de eerste verdieping op onze nieuwbouw bijna klaar is.

* we heel wat leuke dingen hebben gepland hebben in maart.‘boekenmaand – Lezen is een feest!’

* we een digitale boekenbeurs organiseren. Deze start op 8 maart.

* we nog steeds in code oranje blijven en uitstappen niet mogen doorgaan.

* onze filmavonden worden geannuleerd maar we maken dit goed op het einde van de boekenmaand…

* we een kleine stoet hebben gehouden voor de bewoners van het rusthuis met de derde kleuterklas, het eerste en het tweede leerjaar.

* onze leerlingenraad een leuk carnavalsmoment organiseerde.

 

Nieuws van de ouderraad

Tjonge-jonge wat gaat het toch snel! De maanden januari en februari zijn voorbijgevlogen. Wat is er zoal gebeurd op onze school?

Jammer genoeg zijn de zesdejaars dit jaar niet vertrokken op sneeuwklassen. Maar uitstel is hopelijk geen afstel. De leerlingen kijken uit naar de maand mei of juni waarin ze hopelijk alsnog naar de bergen kunnen vertrekken, maar met stevige stapschoenen i.p.v. skilatten. Als ook dit nog niet zou mogelijk zijn, zullen ze dichter in de buurt blijven. Benieuwd wat het zal worden!

Dit jaar was er helaas ook geen carnavalsoptocht omwille van de alom gekende reden. Maar niet getreurd: the kids hebben zich binnen de schoolmuren reuze vermaakt tijdens de modeshow met de meest originele en creatieve outfit. Voor elk leerjaar werden 3 winnaars gekozen. Er werd gedanst op leuke muziek en ze amuseerden zich in hun eigen klasbubbel. De leerlingen van het 4e leerjaar, die in quarantaine zaten, hebben op originele manier carnaval gevierd via Teams. Ik heb de gekst verklede kindjes de revue zien passeren. Gezien de omstandigheden, was het een toffe aanzet om een deugddoende krokusvakantie in te zetten.

Bij het tweede oudercafé in januari mochten we een 30-tal ouders verwelkomen. Deze editie stond vooral in het teken van de voorzittersverkiezing.

Voor wie het nog niet wist: de ouderraad heeft een nieuwe voorzitster! Marleen De Bolle werd verkozen met 15 stemmen tegenover 14 stemmen voor Maarten Vos. Zij zal de komende 2 schooljaren de kar van de ouderraad trekken en heeft zich daarover al heel enthousiast getoond. Proficiat Marleen en veel plezier in de samenwerking met  het vernieuwde bestuurs-team!

Marleen De Bolle is mama van Femke (L3B), Gemma (L1A) en Liam (8 maanden en zal op een later tijdstip aan zijn schoolcarrière beginnen 😉 Samen met haar man Danny geniet ze ervan om deze 3 kleine ukjes te zien uitgroeien tot blije en zelfstandige kinderen. Naast haar ‘job als mama’ werkt ze als consultant bij Hudson en helpt ze de lokale, Vlaamse, Federale en Europese overheden met het rekruteren en ontwikkelen van hun menselijke kapitaal. 

 Behalve een nieuwe voorzitter, kunnen we ook onze nieuwe afgevaardigden voor de schoolraad bekend maken: Sofie Vonck, Annelies Lauwens en Jeroen Trappers zullen de komende 4 schooljaren de ouders vertegenwoordigen. Proficiat en dank voor jullie inzet hiervoor!

Waar zijn we de voorbije weken zoal mee bezig geweest met de ouderraad?

– Samen met de school hebben we een nieuwe website gemaakt: www.vincentiusschool.be Hiervoor gaat onze speciale dank uit naar de werkgroep onder leiding van Marleen en aan Jeroen Trapppers die een groot deel van het technische “bouwwerk” voor zijn rekening nam. De bedoeling is om deze website de volgende maanden nog te verbeteren en uit te breiden. Daarom is er ook een enquête toegevoegd op de homepage: laat zeker weten wat je goed vindt, wat beter kan en welke info je nog mist op de site.

– In een werkgroepje zijn we bezig om de praktische werking van de ouderraad te evalueren en de krachtlijnen voor de komende jaren uit te zetten. Hierbij focussen we vooral op het betrekken van zoveel mogelijk ouders en elkeen te laten meewerken aan wat hij/zij graag wil. Indien je voor een bepaald onderwerp interesse hebt, of je wil graag een ideetje aanreiken, laat het ons gerust weten. Alle voorstellen zijn welkom.

– Zoals jullie ondertussen al gemerkt hebben, schiet het bouwproject van onze school goed op. De ouderraad krijgt regelmatig updates over het verloop en aan sommige zaken werken we ook actief mee. Zo werd een werkgroepje opgericht van een aantal ouders om na te denken over een feestelijke inhuldiging van het gloednieuwe gebouw. Een ander groepje bekijkt de mogelijkheden om de groene speelruimte errond mooi te kunnen inrichten. De speeltuigen dit we zullen sponsoren via onze Trooper-actie vormen daar een onderdeeltje van. Blijf dus zeker een omwegje maken langs www.trooper.be/ouderraad wanneer je een webshop bezoekt. Denk hier zeker ook aan wanneer je een uitstap boekt: heel wat vakantieparken en ook booking.com leveren een aardig centje op. Het kost jou geen euro meer en onze kinderen zullen ervan profiteren!

Corona gooit voor heel wat zaken roet in het eten, maar toch zijn er een aantal fijne activiteiten die we gewoon veilig kunnen laten doorgaan.

– Onze klepper van de maand maart is natuurlijk de Jeugdboekenmaand, onder de noemer “Lezen is een Feest”. Voor de krokusvakantie kregen jullie al een mailtje met de nodige informatie. We nodigden jullie eveneens uit voor het onderdeeltje “Ouders Lezen Voor”. We kregen al een aantal reacties, maar zoeken nog veel meer mama’s en papa’s die digitaal voor één van de klasjes willen voorlezen. Hopelijk word jij één van hen 😊

– Naar jaarlijkse traditie komt ook onze lente-actie eraan. Net als vorig jaar zal dit niet in maart plaatsvinden maar een beetje later op het schooljaar. Wat en hoe zijn we nog verder aan het uitwerken. Daarover verneem je binnenkort meer.

 ouderraad@svshekelgem.be

 www.facebook.com/sintvincentiusaffligemouderraad    

 0496/17.34.75

Kalender

22-02: extra LO 2/5

24-02: studiedag

opvang gaat door in de Langestraat

25-02: extra LO 6

01-03: extra LO 1/3

04-03: extra LO 4

08-03: extra LO 2/5

11-03: extra LO 6

12-03: vrije dag

15-03: extra LO 1/3

18-03: extra LO 4

22-03: extra LO 2/5

23-03: studiedag

opvang gaat door in de Langestraat

25-03: extra LO 6

29-03: extra LO 1/3

30-03: eucharistieviering

01-04: extra LO 4

01-04: rapport

01-04: auteurslezing 6°klas

03-04 tot 18-04: PAASVAKANTIE

Plaats een reactie